Linecké cukroví s kapkou Amaretta
Kdo by neznal klasiku všech Vánoc - Linecké cukroví ideálně s rybízovou marmeládou ..je to klasika ,která nesmí na slavnostním stole ani v nejmenším chybět, nebo snad sledování Mrazíka by se neměla sledovat jinak než s talířem domácího cukroví ,kde převládá linecké. Letos jsem se rozhodla pro pidi změny v naší již zaběhlé klasice a dopřát mu vzpruhu v podobě Amaretta :) A letos žádná kolečka,ale sladká srdíčka ...Navíc jsou měkká už za týden.
Ingredience na dvojitou dávku :
Ingredience na dvojitou dávku :
- 6 žloutků
- 160 g moučkového cukru
- 380g změklého másla
- 3 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
- 600 g hladké mouky
- 100 g na jemno mletých mandlí ( půl napůl oloupané a neloupané mandle dodají lineckému daleko lepší chuť )
- hladká mouka na vál
- kvalitní rybízová marmeláda
- likér Amaretto
- moučkový cukr na posypání
Všechny suroviny kromě marmeládya likéru smícháme do hladkého lesklého těsta, které dáme minimálně na hodinu do lednice, bude se tak lépe s těstem pracovat. Pak už jen vyválíme a vykrájíme srdíčka, polovinu ještě obohatíme o malé kolečko, vypadá tak cukroví mnohem zajímavěji,když bude mít marmeláda kudy vykukovat. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C do lehkého zezlátnutí.
Když cukroví dokonale vychladne, slepujeme ho k sobě marmeládou smíchanou s trochou Amaretta. Já zvolila babiččinu směs červeného rybízu a černého, Amaretto do něj dokonale zamícháme a množství je jen a jen na Vaší chuti. Uvidíte jak změna ve formě poloviny neoloupaných mandlí a mandlového likéru pozvedne již tak skvělé cukroví ještě výš :)
Dobrou chuť
Krása!
OdpovědětVymazat(Jani, mrkni na rozpis, omylem ti tam vklouzla u cukru jedna nula.)
jé díky Hani :)
Vymazat