Linecké cukroví s kapkou Amaretta

Kdo by neznal klasiku všech Vánoc - Linecké cukroví ideálně s rybízovou marmeládou ..je to klasika ,která nesmí na slavnostním stole ani v nejmenším chybět, nebo snad sledování Mrazíka by se neměla sledovat jinak než s talířem domácího cukroví ,kde převládá linecké. Letos jsem se rozhodla pro pidi změny v naší již zaběhlé klasice a dopřát mu vzpruhu v podobě Amaretta :) A letos žádná kolečka,ale sladká srdíčka ...Navíc jsou měkká už za týden.


Ingredience na dvojitou dávku :

  • 6 žloutků
  • 160 g moučkového cukru
  • 380g změklého másla
  • 3 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 600 g hladké mouky
  • 100 g na jemno mletých mandlí ( půl napůl oloupané a neloupané mandle dodají lineckému daleko lepší chuť )
  • hladká mouka na vál
  • kvalitní rybízová marmeláda
  • likér Amaretto
  • moučkový cukr na posypání


Všechny suroviny kromě marmeládya likéru smícháme do hladkého lesklého těsta, které dáme minimálně na hodinu do lednice, bude se tak lépe s těstem pracovat. Pak už jen vyválíme a vykrájíme srdíčka, polovinu ještě obohatíme o malé kolečko, vypadá tak cukroví mnohem zajímavěji,když bude mít marmeláda kudy vykukovat. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C do lehkého zezlátnutí. 



Když cukroví dokonale vychladne, slepujeme ho k sobě marmeládou smíchanou s trochou Amaretta. Já zvolila babiččinu směs červeného rybízu a černého, Amaretto do něj dokonale zamícháme a množství je jen a jen na Vaší chuti. Uvidíte jak změna ve formě poloviny neoloupaných mandlí a mandlového likéru pozvedne již tak skvělé cukroví ještě výš :)




Dobrou chuť



Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky