Vinné hvězdičky

Pečení je v plném proudu snad ve všech domácnostech, všude to voní vanilkou, skořicí, hřebíčkem...ale co takhle vínem? No mám pro Vás ideální recept pokud máte rádi máslové sušenky a i tradiční sladké sádlovky, co mají v oblibě naše babičky,ale prostě jste vegetarián nebo jen nemáte rádi sádlo, stejně jako já,ale za to si rádi zpříjemníte večer bílým vínem, zbystřete! :) Co takhle kombinace másla, cukru a vína? Nebo znáte lepší záminku proč si koupit celou lahev dobrého vína, než je pečení cukroví a na to, že do receptu dáte jen 5 lžic už se nikdo ptát nebude :) A upřímně ,když začnete popíjet rovnou u pečení, možná se budete divit vlastní kreativitě ...


Ingredience na 4 plechy malých hvězdiček:

  • 220 g změklého másla
  • 5 lžic bílého vína
  • 250g hladké bílé mouky
  • moučkový cukr na obalení
Ano to je vše, prostě suroviny co běžně máte doma. Vše až na cukr smíchejte dohromady a propracujte v krásně hladké těsto, které uložte do lednice minimálně na jednu hodinu. Poté už jen zapněte troubu na 180°C a plechy vyložte pečícím papírem. Cukr si dejte do hlubokého talíře či misky, ať se vám potom dobře obaluje. 


A teď nastává zábava, vykrajování, tvar si zvolte podle sebe, já vybrala hvězdičky, k tomu jak rychle se tohle pečivo rozplývá na jazyku se budou hodit i tvary vloček, ty asi tuhle dobrotu vystihují nejvíce :) Vykrájené tvary přesuneme na plech a pečeme asi deset minut. Poté ihned dobalujeme ještě hodně teplé v moučkovém cukru. Dáme na mřížku vychladnout a uložíme na sváteční večery :)


Dobrou chuť

Komentáře

  1. biele víno? to znie zaujímavo :) ukladám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já letos také zkoušela poprvé a chutná, takže příští rok už se bez něj neobejdeme :)

      Vymazat
  2. Vypadají dobře, cukrovíčko s vínem neznám, budu muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji , chutná fakt jako kříženec máslových sušenek a sádlovek, jen bez pro mě odporného sádla :)

      Vymazat
  3. Jéé, tohle cukroví znám, ale jen z receptů, sama jsem ho ještě nezkoušela, nicméně vypadá naprosto úchvatně, vzhledově i dle složení receptu, takže tento rok to bude pro mě nová výzva a chci jej určitě zkusit, jsou opravdu kouzelné a těším a doufám!!, že se povedou, jako tyto krásné:D
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. JO! A chtěla jsem dodat, že to máš Jani strašně krásne (opět) nafocené:* :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Lucí :) potěšilo a moc. Jsou tak jednoduché, že je hřích je aspon jednou nezkusit a škoda že nemám tvary vloček, ty by se mi k nim taak hodily :)

      Vymazat
  5. Krásný hrníček, poslední foto je kouzelná a hvězdičky k nakousnutí :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak bez těch letos nebudu! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky je tak dělám, babička je teda dělala z tuku (omega nebo něco podobného), ale já už 100 let používám jen máslo, s kterým je toto cukroví o několik levelů výš a moje mladší dcera se po nich může utlouct. Kromě lineckého u nás mají převahu "suchá" cukroví, bez máslových náplní..... i když vloni jsem dělala i macarons, ale to jsem rozdávala jako vánoční dárek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky