Smoothie s řepou a vitamínový fresh

Nevím jak vy,ale jakmile vysvitne trochu sluníčko začínám mít víc chuť na ovoce, zeleninu a celkově hlavně na fresh a smoothie. Přes zimu u mě moc nepochodí,ale na jaře a v létě se po nich můžu doslova utlouct :) No a když ještě vyhrajete úžasné skleničky s brčky hned vymýšlíte nové kombinace a já tu tedy dnes pro Vás mám hned dva recepty. Jeden je na kombinaci fresh ( pouze šťáva bez dužiny a slupek ) a smoothie ( mixovaný nápoj se vším všudy ) a druhý je čistý fresh.


Smoothie s červené řepy a jahod ( 500ml ):

  • 2 malé červené oloupané řepy
  • 200 g mražených jahod ( ideálně vlastní zásoba, ať jsou sladší ) - musí být mražené, nápoj je tak o mnoho chutnější
  • 1 limetka nebo citron, zbavený slupky
  • 2 červená jablka
Nejprve si vyfreshujeme v odšťavňovači jablka, citron nebo limetku a řepy. Jakmile máme šťávu dáme do mixéru mražené jahody s trochou šťávy pro naředění a umixujeme dohladka, dostaneme takovou tekutější jahodovou dřeň,kterou poté vmícháme do fresh šťávy a máme hotovo. Smoothie chutná naprosto skvěle po jahodách a zároveň je výraznější díky řepě. Chutná i těm co řepu moc nemusí :) Navíc červená řepa výrazně detoxikuje, zlepšuje pružnost cév a je zásaditá, pro tělo tedy díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů jako stvořená a v této syrové podobě si uchovává 100% prospěšných látek. Navíc přidáním citrusu a jahody znásobíme vitamín C mnohokrát a je to tedy ideální vitamínová bomba.



Citrusový fresh se zázvorem ( 500ml ):
  • 3 pomeranče
  • 5 mandarinek
  • 1 citron
  • cca 1-2 cm zázvoru dle chuti
Zde budeme čistě jen a jen odšťavňovat, všechny citrusy samozřejmě zbavíme slupek a i zázvor si oloupeme a vše dáme do odšťavňovače. Vzniklý fresh bude více nakyslý,ale zjemněný díky sladkosti mandarinek a štiplavost mu dodá zázvor. Fresh je samozřejmě hlavně vitamínová bomba, je ideální díky zázvory v období chřipek a různých viróz :) 

Dobrou chuť




Komentáře

  1. Celou zimu jedu ve freshích. A tyhle vypadají naprosto famózně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Já na ně přes zimu nemám prostě chuť, to spíš jedu na čajích a bylinkách :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Určitě, za mě doporučuji hlavně ten s řepou , luxusně dobrý :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky