Avokádové topinky s chorizem a pošírovaným vejcem
Tahle dobrota je ideální na víkendové slané snídaně nebo takové ty líné pozdní snídaně. Všechny chutě dohromady jsou absolutně dokonalé a i když ingrediencí potřebujete minimálně, rozhodně na nich nešetřete :) Možná se děsíte "pošírovaného/ ztraceného" vajíčka,ale jde to velmi rychle s trikem ,který jsem odkoukala od Jamieho viz toto video , já když pospíchám nemám náladu dělat vajíčka klasickou cestou,ale vezmu si na to folii ( ve videu je to trik poslední ), je to rychlé a snadné a kromě času nemusíte nic hlídat!
Ingredience na dvě topinky :
Ingredience na dvě topinky :
- dva krajíčky nasucho pečeného chleba, čím kvalitnější tím lepší ( hodí se se všem typy bez semínek a spíše světlé )
- pepř
- sůl
- citronová šťáva
- sušené chilli
- 100 g choriza, nakrájeného na menší kousky
- 2 vejce
- olivový olej
- 1-2 zralá měkká avokáda
Nejprve si nadrobno nasekané chorizo opečeme na trošce olivového oleje "dokřupova". Chléb opečeme nasucho v topinkovači. Nyní dáme vařit vodu a vajíčka si připravíme foliovou metodou viz video ( ve zkratce, do misky dáme potravinovou folii, tu vymažeme troškou olivového oleje, do ní rozklepneme čerstvé vajíčko, folii okolo utáhneme , převážeme provázkem z folie a dáme na cca 3-4 minuty vařit do vody, pak jen odkrojíme folii a je hotovo ).
Do mixéru dáme avokádo, lehce osolíme, přidáme trošku chilli a maličko citronové šťávy, vše umixujeme dohladka. Poté už jen vyladíme chuť, avokádová pomazánka nemá být moc kyselá, jen takový jemný nádech! Touto pomazánkou potřeme krajíčky chleba, navrch dáme vajíčko, které na jedné straně nařízneme aby žloutek krásně vytékal, posypeme opečeným chorizem a celé lehce posypeme pepřem ( na fotkách jsme na toto zapomněla:) a už můžeme podávat.
Dobrou chuť
mňam milujem avokádo :)
OdpovědětVymazatJá taky, jen škoda, že je dost drahé jinak bych ho měla asi pořád :)
OdpovědětVymazat