Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater
Tenhle recept je jak jinak opět velmi jednoduchý, podzimní a absolutně vynikající! Jedná se o výživné jídlo, takže doporučuji spíše k obědu než jako lehké večerní jídlo :) Jakmile ochutnáte zemitou chuť lesních hub spojenou s játrovou chutí vše spojené s těstovinai, absolutně téhle dobrotě propadnete.
Ingredience pro 4 osoby:
Ingredience pro 4 osoby:
- těstoviny dle vašeho výběru, cca 450-500 g
- sůl
- pepř
- 100 g nastrouhaného sýra Gran Moravia
- čerstvá petrželka
- sušený nebo čerstvý tymián
- stroužek česneku, prolisovaný
- kousek másla
- 400 g kuřecích očištěných jater, nakrájených na malinkaté kostičky
- směs lesních hub, cca dvě hrsti nebo sušené hříbky ( ty musíme 20 minut nechat namočené a poté scedíme a nakrájíme )
- 1 menší žlutá cibule, velmi nadrobno nakrájená
- 150 ml rajčatové passaty
- 100 ml suchého bílého vína
Nejprve si na kousku másla zesklovatíme cibulku, poté na minutu přidáme česnek. Nyní jsou na řadě játra a ty opékáme za stálého míchání lehce dozlatova. Do směsi přidáme houby a vše dobře opepříme a osolíme. Směs za stálého míchání necháme pěkně orestovat, přilijeme víno a za občasného míchání necháme tekutinu téměř všechnu vyvařit. Přilijeme rajčatovou passatu a přidáme trošku tymiánu, opravdu malinko, je to výrazná bylinka a stačí jen lehounce! Když je směs skoro hotová, dochutíme čerstvou petrželkou , solí a pepřem. Tuto houbovou směs smícháme s uvařenými, scezenými těstovinami a vmícháme nastrouhaný sýr, plus trochu si necháme na posypání. A je hotovo :)
Dobrou chuť
Vypadá to velice chutně! Určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatHani děkuji, určitě vyzkoušej, je to opravdu vynikající recept :)
OdpovědětVymazat