Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater

Tenhle recept je jak jinak opět velmi jednoduchý, podzimní a absolutně vynikající! Jedná se o výživné jídlo, takže doporučuji spíše k obědu než jako lehké večerní jídlo :) Jakmile ochutnáte zemitou chuť lesních hub spojenou s játrovou chutí vše spojené s těstovinai, absolutně téhle dobrotě propadnete.


Ingredience pro 4 osoby:

  • těstoviny dle vašeho výběru, cca 450-500 g 
  • sůl
  • pepř
  • 100 g nastrouhaného sýra Gran Moravia
  • čerstvá petrželka
  • sušený nebo čerstvý tymián
  • stroužek česneku, prolisovaný
  • kousek másla
  • 400 g kuřecích očištěných jater, nakrájených na malinkaté kostičky
  • směs lesních hub, cca dvě hrsti nebo sušené hříbky ( ty musíme 20 minut nechat namočené  a poté scedíme a nakrájíme )
  • 1 menší žlutá cibule, velmi nadrobno nakrájená
  • 150 ml rajčatové passaty
  • 100 ml suchého bílého vína

Nejprve si na kousku másla zesklovatíme cibulku, poté na minutu přidáme česnek. Nyní jsou na řadě játra a ty opékáme za stálého míchání lehce dozlatova. Do směsi přidáme houby a vše dobře opepříme a osolíme. Směs za stálého míchání necháme pěkně orestovat, přilijeme víno a za občasného míchání necháme tekutinu téměř všechnu vyvařit. Přilijeme rajčatovou passatu a přidáme trošku tymiánu, opravdu malinko, je to výrazná bylinka a stačí jen lehounce! Když je směs skoro hotová, dochutíme čerstvou petrželkou , solí a pepřem. Tuto houbovou směs smícháme s uvařenými, scezenými těstovinami a vmícháme nastrouhaný sýr, plus trochu si necháme na posypání. A je hotovo :) 


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky