Mandlové sušenky s burákovým máslem

Milujete burákové máslo a vůně marcipánu Vám nedá spát stejně jako mě? :) Tak proč tyhle dvě věci nezkombinovat do úžasně křupavých sušenek,které chutnají díky burákovému máslu božsky? Díky mandličkám rozhodně neudělají ostudu a nelze je nemilovat, takže klidně udělejte hned dvojitou dávku.


Mandlovou vůni jsem v receptu podpořila Esencí Hořká mandle od Uncle roys a musím uznat, že  takhle esence se jim vážně povedla, má pěkné složení a stačí jí opravdu maličko, je hodně silná, takže se vyplatí do ní investovat, vydrží v kuchyni na mnoho a mnoho receptů. A ta vůně marcipánu je díky ní božská, dokonale nám provoněla celou kuchyň. 


Ingredience na cca 20 ks větších sušenek:
  • 100 g změklého másla 
  • 140 g jemného burákového másla 
  • 1/2 lžičky mandlové esence
  • 190 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • špetka jedlé sody
  • na ozdobené celé neloupané mandle

Troubu si předehřejeme na 180°C a plechy vyložíme pečícím papírem. Cukr vyšleháme spolu s vajíčkem, esencí a máslem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a burákové máslo.Vypracujeme hladké a trošku lepivé těsto. Zabalíme do folie a necháme těsto hodinku odpočinout v lednici.


Těsto vyválíme na plát silný asi půl centimetru a vždy jen po menších kouscích, jinak má tendenci se rozpadat/drolit. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm. Kolečka klademe na pečící papír a lehce do nich vtlačíme 4 celé mandle viz foto. Pečeme v troubě dozlatova cca 10-14 minut. Necháme vychladnout a podáváme. První den jsou nejkřupavější a postupně měknou. 


Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky