Mandlové sušenky s burákovým máslem
Milujete burákové máslo a vůně marcipánu Vám nedá spát stejně jako mě? :) Tak proč tyhle dvě věci nezkombinovat do úžasně křupavých sušenek,které chutnají díky burákovému máslu božsky? Díky mandličkám rozhodně neudělají ostudu a nelze je nemilovat, takže klidně udělejte hned dvojitou dávku.
Mandlovou vůni jsem v receptu podpořila Esencí Hořká mandle od Uncle roys a musím uznat, že takhle esence se jim vážně povedla, má pěkné složení a stačí jí opravdu maličko, je hodně silná, takže se vyplatí do ní investovat, vydrží v kuchyni na mnoho a mnoho receptů. A ta vůně marcipánu je díky ní božská, dokonale nám provoněla celou kuchyň.
Ingredience na cca 20 ks větších sušenek:
- 100 g změklého másla
- 140 g jemného burákového másla
- 1/2 lžičky mandlové esence
- 190 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky
- špetka jedlé sody
- na ozdobené celé neloupané mandle
Troubu si předehřejeme na 180°C a plechy vyložíme pečícím papírem. Cukr vyšleháme spolu s vajíčkem, esencí a máslem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a burákové máslo.Vypracujeme hladké a trošku lepivé těsto. Zabalíme do folie a necháme těsto hodinku odpočinout v lednici.
Těsto vyválíme na plát silný asi půl centimetru a vždy jen po menších kouscích, jinak má tendenci se rozpadat/drolit. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm. Kolečka klademe na pečící papír a lehce do nich vtlačíme 4 celé mandle viz foto. Pečeme v troubě dozlatova cca 10-14 minut. Necháme vychladnout a podáváme. První den jsou nejkřupavější a postupně měknou.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)