Dutch baby palačinka s višňovou omáčkou
Od mojí první palačinky Dutch baby, což je pečená palačinka v troubě ,už uběhl nějaký ten pátek a doma jsme se zdokonalili a palačinky jsou teď famózní a krásné jak nikdy předtím. A co, že je ten kouzelný trik, aby Dutch baby byla dokonalá, krásně opečená a nadýchaná? Nikdy,ale nikdy neotvírat troubu dřív než po 18-25 minutách,kdy už máte pocit, že je hotová. Když budete otevírat i v mezičase nikdy nebude tak nadýchaná a do výšky zvednutá! Druhé pravidlo je používat středně velkou pánev , tj. cca 24cm, je to ideální velikost ,aby byla palačinka hodně vysoká :) Další tip, mějte vše co budete na servírování potřebovat nachystané dopředu, jelikož tahle baby rychle klesá i chladne, tak ať jí servírujete ještě teplou :) Já si pro tentokrát vybrala již hotovou Višňovou omáčku od Uncleroys, tímto moc děkuji za zaslání, je opravdu moc dobrá, myslím, že se o ní doma trochu popereme, chutná mě i příteli...taaakže by to chtělo zamyslet se nad větším balením :D Omáčka obsahuje krásně velké kousky višní a má vyváženou sladko-kyselou chuť, kterou mám zvlášť u Dutch baby moc ráda. Myslím, že bude skvělá v létě na zmrzlinové poháry a to hlavně k čokoládové nebo vanilkové zmrzlině. Dále sedne i rozpečeným sýrům s bílou plísní nebo kozím sýrům ( to máme v plánu dnes k večeři ) K servírování jsme si tedy nachystali omáčku, kousíček citronu na podtržení kyselosti a moučkový cukr na zaprášení. A výsledek? Víc než vynikající :) Porce je vhodná pro dva hladovce ( ano my jí spořádali celou ) nebo pro 4 normální jedlíky.
Ingredience:
Ingredience:
- 100 g hladké mouky
- 3 rozšlehaná vajíčka
- cca 3-4 kapky mandlové esence , já použila také od Uncleroys, ale s ní pozor je hodně silná tak opravdu jen kapičky ( více o ní zde )
- 2 lžíce třtinového cukru
- 210 ml plnotučného mléka
- špetka soli
- višňová omáčka Uncleroys
- kousek citronu
- moučkový cukr
- kousek másla
Nejprve si předehřejte troubu na 220°C, já dávám program Tradiční pečení ,které kombinuje teplo z vrchu i zespodu plus horkovzduch a tak mi vzejde nejlépe. Ale je to jen na Vás, musíte pouze dodržet teplotu alespoň 200°C!! Do trouby dáme nahřát pánev, tento krok je hodně důležitý takže ho nevynechávejte.
V míse smícháme cukr, sůl a vajíčka elektrickým šlehačem, poté přidáme prosátou mouku, esenci a mléko, mělo by nám vzniknout hodně řídké těstíčko. Když je trouba správně rozpálená a pánev také, vyndáme ji a dáme do ní kousek másla, s pánví párkrát zakroužíme , aby bylo máslo všude. Nalijeme do ní těsto a rychle s ním zpět do trouby. A nyní už jen čekáme, minimum za jak dlouho může být palačinka hotová je 18 minut ( podle mích pokusů a při mém programu ),ale klasická doba pečení je 20-25 minut, v tomto čase budete mít obří nadýchanou Dutch baby jako z magazínu.
Nyní už jen servírujeme polité omáčkou s pár kapkami citronové šťávy a hojně posypané moučkovým cukrem.
Dobrou chuť
Budu ji muset k dokonalosti vychytat podle své trouby, ale dobrá byla i tak. Díky
OdpovědětVymazatTaky jsem ji doma musela párkrát vychytat k dokonalosti :)
OdpovědětVymazat