Netradiční guláš s uzenou paprikou

Tenhle guláš si zamilujete, má extra silnou chuť, nemusíte zahušťovat moukou a navíc dokonale voní po uzené paprice. Věřte mi , že si ho opravdu zamilujete, u nás je momentně top receptem a dlouho jsme jiný nedělali. A poč tedy recept až teď...no když je něco takhle dobrého většinou to nestihneme ani nafotit :) Ale když jsem dostala na vyzkoušení od Uncleroys jejich Uzenou papriku donutilo mě to konečně pro Vás nachystat tenhle gulášek.


Co se týká Uncleroys papriky je prostě vynikají, za prvé má krásný skleněný obal a byla plná až po okraj s čímž jsem se dost dlouho nesetkala, mile to potěšilo :) A ta vůně, upřímně měla jsem dovezenou papriku od kamarádky a pak papriku od jedné české firmy a ani jedna se téhle krásnou barvou a hlavně vůní nevyrovnala, pro mě jednoznačně top Uzená paprika, víc info zde. A já moc děkuji za skvělé koření a možnost vyzkoušet :)


Guláš je sice časově náročnější,ale opravdu se vyplatí neuspěchat přípravu, jinak to nebude úplně ono!! A jelikož se do guláše nedává ani špetka mouky , je vhodný pro všechny s bezlepkovou dietou :)


Ingredience pro dvě až tři osoby:

  • cca 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • sůl
  • pepř
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • cca 1 litr hovězího vývaru
  • 1/2 palice česneku, stroužky oloupané a na jemno nasekané
  • žlutá cibule, množství podle množství masa, musí být na jemno nasekaná a vizuálně odpovídat objemu masa, jen tak bude chuť dokonalá
  • 100 g másla
  • 2 lžičky uzené mleté papriky
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • sušené chilli podle vaší chuti
  • sušená majoránka
Nejprve je potřeba dobře rozpustit máslo a na něm  na velmi mírném plameni s pokličkou restovat cibulku , za občasného míchání cca 30-40 minut, čím pomalejší plamen tím lépe, chuť bude koncentrovanější. Po této době krásně zezlátne aniž by se máslo přepálilo. Pak přidáme konzervu rajčat a opět stejně jako u cibulky za občasného míchání a pod pokličkou dusíme cca 30 minut. Po této době by se měla vyvařit skoro všechna tekutina a měla by zbýt červená hustá "hmota" jakoby takový cibulovo-rajčatový protlak. A to je ta správná doba ,kdy přidat chilli a obě papriky, asi necelé dvě minuty energicky mícháme ,aby se koření krásně rozvonělo. Poté přidáme maso, rychle
mícháme ,aby se maso co nejdřív zatáhlo. Poté zalijeme hovězím vývarem vždy jen tak, aby bylo maso lehce ponořené. 



Pod pokličkou na mírném ohni vaříme cca 2-3 hodiny dokud maso nebude krásně měkoučké. Když je tedy maso měkké, dáme stranou pokličku a vmícháme česnek. Poté už jen vaříme do ideálního zhoustnutí omáčky. Když je tak akorát hustá vyndáme maso stranou a omáčku propasírujeme, aby byla krásně jemná a hladká. Maso dáme zpět a už jen dochutíme pepřem , solí a majoránkou. A jen servírujeme.

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Tak to vypadá báječně :) Miluji guláš a recept ráda vyzkouším :) Díky za tip

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky