Pesto z mrkvové natě

Dnes jsem si pro Vás nachystala jednoduchý, zdravý a hlavně moc dobrý recept na domácí a vyloženě jarní pesto. Stačí pár ingrediencí a doma si v cukuletu vyrobíte své vlastní pesto doslova za pár korun s výjimečnou chutí. Hlavní surovinou a hlavní ingrediencí je překvapivě mrkev...ne,ale krásně oranžová část ,kterou využijete určitě jinak a lépe,ale nať. Ano nať mrkve je samozřejmě jedlá,velmi zdravá a chutná. Jako doplněk k výraznější chuti se ideální hodí konopný olej, díky němu už o přínosu pro zdravý nemůže být sporu, navíc získá intenzivnější oříškovou chuť,ale pokud doma zrovna nemáte není problém, použijte kvalitní zastudena lisovaný panenský olivový olej.


Ingredience na cca 250 g pesta ( berte to jako odhad, není potřeba vážit, hlavním měřítkem je Vaše chuť ):

  • nať z jednoho svazku mrkve, ideálně farmářské nebo bio, budete tak mít nejen jistotu více vitamínů ale i lepší chuti
  • cca hrst strouhaného sýra Gran Moravia ( můžete použít i pecorino, ale chuť bude o něco výraznější )
  • sůl
  • hrst vlašských ořechů ( pro ještě jemnější chuť můžete použít kombinaci se slunečnicovými semínky nebo jen je,ale já mám raději výraznější chuť :)
  • 1 stroužek česneku
  • konopný olej ( může být olivový )
Nejprve si dáme do odstředivky všechny lístky z mrkvové natě, pořádně studenou vodou propláchněte a pak odstřeďte, aby jste odstranily přebytečnou vodu. Nyní přesuňte do mixéru, přidejte ořechy, olej a česnek. Pořádně promixujte a přidejte sýr, opět promixujte. Nyní už jen přidáme olej abychom docílili ideální hustoty, poté dochutíme jemně solí. 


Hotovo, rychlé že? A absolutně vynikající. Takové pesto Vám vydrží v lednici cca týden,ale čím dříve ho spotřebujete tím lépe, jelikož si zachová nejvíc vitamínů co nejčerstvější. Můžete použít všude tam, kde byste použili klasické bazalkové pesto. Já mám pro Vás vynikající recept na Plněné bagely ala Itálie,ale to až příště :) 


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Skvelé, skvelé, skvelé! Určite vyskúšam keď vyrastie mrkva :) na supermarketové naťe si netrúfam.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky