Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou
Neumím si momentálně představit lepší sladké podzimní jídlo než právě tohle, miluji švestky,které neodmyslitelně patří k podzimu a navíc ta rumová omáčka je nepřekonatelná!!! :) K tomu všemu tvarohové těsto a strouhaný perník...no řeknu to takhle , jsou jídla kdy litujete , že toho nesníte víc a tohle je rozhodně jedno z nich :)
Ingredience pro 4 osoby:
Ingredience pro 4 osoby:
- cca půl kila vypeckovaných švestek
- 1 celé vajíčko
- špetka soli
- 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
- cca 200 ml studeného mléka
- 500 g polohrubé mouky, plus trošku na vál
- na omáčku jeden velký panák rumu + 150-200 g másla + lžička skořice + třtinový cukr podle chuti,ale minimálně 4 lžíce
- na posypání perník na strouhání
Nejprve si smícháme všechny suroviny na těsto - tedy tvaroh, mouku, sůl, vejce a mléko. Výsledné těsto by mělo mít pouze velmi málo lepivou konzistenci. Z těsta vyválíme menší placky do kterých zabalíme vždy celou švestku a dáme vařit do vroucí osolené vody na cca 8-10 minut. Že jsou hotové poznáme tak, že vyplavou na povrch. Ale než se to stane musíme si nachystat rumovou omáčku.
Do menšího hrnce dáme rozpustit máslo, poté přidáme skořici, rum i cukr, vše mícháme do zhoustnutí. Vznikne krásně tmavá omáčka jako karamel s příchutí rumu :) Knedlíky servírujeme polité omáčkou a posypané dávkou strouhaného perníku. Tuhle kombinaci chutí si doslova zamilujete.
Dobrou chuť
Jani vypadá to fakt úžasně, navrhnu to jako víkendový oběd =))
OdpovědětVymazatDěkuji, a jak to bylo výborné!! Opravdu doporučuji
OdpovědětVymazat