Cibulačka se cidrem a sýrovými tousty

Cibulačka neodmyslitelně patří k chladným podzimním nebo zimním dnů,zahřeje a mnohdy pomůže i zahnat nějaké ty rýmičky a nachlazení. Tahle je navíc zvláštní díky použití cidru, takže je výsledná chuť je jemně nakyslá a opravdu jedinečná, doporučuji tuto variantu vyzkoušet. Navíc jsem jako sýr na zapečené houstičky použila italský sýr Verena,který jsem dostala na ochutnání z prodejny La Formaggeria. Sýr je jemný a hodně mléčný, po sýru Gran Moravia je tohle můj druhý nejoblíbenější, má velkou výhodu ve využití, hodí se klidně do těstovin, sendvičů, nebo jako zde na zapékání.


Ingredience:

  • 80 g másla
  • trocha olivového oleje
  • 6 velkých cibulí ( opravdu větší, nebo víc malých )
  • 120 ml suchého cidru, jablečného
  • majoránka
  • tymián
  • sůl, pepř
  • 1,5 hovězího vývaru
  • světlé pečivo
  • 1 stroužek prolisovaného česneku




Nejprve si nakrájíme cibuli na kostičky, do hrnce dáme rozpustit másla s lžící olivového oleje a vsypeme cibuli. Tu pomaličku za občasného míchání restujeme 20-30 minu přiklopenou pokličkou Teplota musí být nízká abyste mohli takhle dlouho cibuli restovat bez toho ,aby rychle zezlátla nebo se spálila.

Poté zalijeme cidrem a necháme za stálého míchání a vyšší teploty zhoustnout. Poté přidáme čerstvý tymián, opepříme,přidáme česnek, osolíme a zalijeme vývarem. Necháme 10 minut povařit. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C na gril a pečivo nakrájíme na menší plátky, posypeme kousky sýra a dáme rozehřát pod gril do trouby.


Nyní polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, bude krásně "krémová" a chuť cibule bude mnohem intenzivnější. Polévku nyní dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Podáváme s kousky opečeného pečiva se sýrem.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky