Dýňový koláč se sýrem
Tenhle koláč s dýní je velmi chuťově výrazný, mísí se tu sladkost s výraznou chutí plísňového sýra a vše je doplněné jemnou dýní. Takže absolutně vynikající podzimní záležitost na party nebo pro přátele k vínu.
Ingredience na jeden koláč:
Ingredience na jeden koláč:
- 1 balení listového těsta, vyválené do obdélníku s lehce vyvýšeními okraji
- plátky dýně, max centimetr tlusté ( bude stačit množství z poloviny malé dýně hokkaido )
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 - 2 lžíce balsamico octa
- olivová olej
- cca 100 g nastrouhané nivy nebo jiného plísňového sýra podle vaší chuti
- pár pekanových ořechů
- máslo
- sůl
- pepř
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a orestujeme na něm plátky dýně,které ochutíme solí a pepřem. Když jsou z obou stran , přilijeme do pánve javorový sirup a balsamico, vše pořádně promícháme a stáhneme po dvou minutách z ohně.
Na připravený plát listového těsta vyskládáme dýni, posypeme nahrubo nastrouhanou nivou, poklademe povrch tenkými plátky másla a posypeme ořechy. Pečeme cca 20 minut do zezlátnutí. Koláč můžeme podávat vlažný ( tak mi chutná nejvíc ) nebo i studený :)
Dobrou chuť
Tak to vypadá hodně dobře :) Musím zkusit!!
OdpovědětVymazatDíky :) Ať chutná
OdpovědětVymazat