Tagliatelle s cuketou a slaninou
Nevím jak Vy,ale já po svátcích nemám chuť stát dlouho u plotny, chci rychlá, jednoduchá jídla. A nejvíc mám poslední dobou chuť na těstoviny, takže když jsem dostali z La Formaggerie na ochutnání jejich čerstvou pastu , nebylo o čem diskutovat a musela jsem miláčkovi udělat jedny z jeho nejoblíbenějších těstovin. A to právě tyhle s cuketou, slaninou a bazalkou.
Porce čerstvých těstovin je balená pro dvě osoby a tyhle těstoviny jsou hotové mnohem dřív než sušené a mají i mnohem lepší chuť, takže když nejsme líní uděláme si je doma sami a když se nám nechce zhola nic, je jasné, že v La Formaggerii je najdeme vždycky :D A jelikož Ježíšku pořád nemám strojek na těstoviny, tak je asi budu chodit pořád nakupovat...:)
Ingredience pro dvě osoby:
Ihned podáváme, můžeme ještě na talíři posypat troškou strouhaného sýra.
Dobrou chuť
Porce čerstvých těstovin je balená pro dvě osoby a tyhle těstoviny jsou hotové mnohem dřív než sušené a mají i mnohem lepší chuť, takže když nejsme líní uděláme si je doma sami a když se nám nechce zhola nic, je jasné, že v La Formaggerii je najdeme vždycky :D A jelikož Ježíšku pořád nemám strojek na těstoviny, tak je asi budu chodit pořád nakupovat...:)
Ingredience pro dvě osoby:
- 1 balení čerstvých těstovin Tagliatelle
- 1 menší cuketa
- 100-150 g slaniny ( co nejvíc libovou jakou seženete )
- pepř
- sůl
- 50-80 ml smetany na vaření 12%
- čerstvá bazalka
- 50 g strouhaného sýra Gran Moravia
Nejprve si nakrájíme slaninu na menší kostičky a cuketu nahrubo nastrouháme. Slaninu opečeme dokřupava v pánvi ideálně nasucho nebo pokud je hodně libová můžeme trochu přidat olivový olej. Poté přihodíme na minutu cuketu, vše opepříme a osolíme. Po minutě přilijeme smetanu,sýr a vše za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, jde to rychle , max tři minuty. Přidáme na pár sekund čerstvou bazalku a vše smícháme s uvařenými těstovinami.
Ihned podáváme, můžeme ještě na talíři posypat troškou strouhaného sýra.
Dobrou chuť
Úžasné, rychlé, chutné, jednoduché...prostě ideální rychlovka. Včera jsme poprvé ochutnali a myslím, že se tento recept zařadil mezi naše oblíbené! Díky moc...
OdpovědětVymazat