Tradiční medové perníčky
Tyhle perníčky se v přítelově rodině tradují už pěkných pár let, takže dopátrat se jak starý je tento recept není nic lehkého,co,ale lehkého je - je chuť těchto úžasných perníčků! Jsou měkké za 3-4 týdny a mají velmi jemnou medovou chuť. Jsou světlejší než většina klasických receptů a jemnější.
Ingredience na cca 6 plechů:
Ingredience na cca 6 plechů:
- 250 g změklého másla
- 2 celá vejce
- 1 žloutek
- 125 g moučkového cukru
- 70 g medu
- 500 g hladké mouky
- 1 celý prášek do perníku
Všechny suroviny jednoduše smícháme dohromady , těsto není téměř lepivé a dobře se s ním pracuje. Těsto zabalíme do folie a necháme hodinku odpočinout v lednici. Poté na lehce pomoučněném válu vyválíme a vykrajujeme tvary dle libosti :) Pečeme v dobře rozpálené troubě na 180°C dozlatova.
Ihned po vytažení z trouby potřeme dobře rozšlehaným vejcem a necháme zcela vychladnout. Nyní už jen zdobíme.
Dobrou chuť
Jůů, mňam a opět úžasně nafocené :)
OdpovědětVymazat