Mandlové perníčky s rumem
Receptů na vynikající perníčky ,které jsou navíc měkké maximálně za dva týdny není nikdy dost a tenhle recept mám navíc od své kamarádky Dády, takže jsou rozhodně můj nejoblíbenější. Mají chuť po mandlích,které na rozdíl od klasických perníčků obsahují a krásně voní po rumu. Takže jsou opravdu mé top každý rok.
Ingredience na jednu dávku na cca 4 plechy ( doporučuji udělat rovnou dvojnásobnou ):
Ingredience na jednu dávku na cca 4 plechy ( doporučuji udělat rovnou dvojnásobnou ):
- 70 g másla
- 125g lesního medu
- kůra z jednoho citronu
- 250 g hladké mouky
- polovinu prášku do perníku
- 100 g neloupaných mandlí ( když jsou neloupané víc jsou v těstě vidět a mandlová vůně i chuť je intenzivnější )
- 70 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce rumu
- poleva na perníčky ( moučkový cukr + citronová šťáva - poměr podle toho jak chcete mít hustou polevu )
Nejprve si ve vodné lázni rozehřejme máslo s medem a nastrouhanou kůrou z citronu. Dáme stranou. Mouku smícháme s cukrem ,práškem do perníku a na jemno rozmixovanými neloupanými mandlemi. . Do mísy dáme tekutou směs s medem, přisypeme všechnu sypkou směs a rozšlehané vajíčko s rumem - vše spojíme ve voňavé a mírně lepkavé těsto.
Těsto zabalíme do folie a necháme hodinku odpočinout v lednici. Poté na lehce pomoučněném vále těsto vyválíme a vykrajujeme tvary podle naší fantazie. Dáme péct dozlatova do rozehřáté trouby na 180°C. Ihned po vytažení perníčků z trouby ,potíráme dobře rozšlehaným vajíčkem, aby byly krásně lesklé. A necháme zcela vychladnout. Nyní už jen zdobíme podle naší fantazie a máme hotovo.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)