Tvarohové bramboráky

Možná vám připadá , že na to jak je venku vedro jsou bramboráky zbytečné těžké a mastné. Možná ano,ale tahle varianta je o trochu jemnější a navíc, na tuhle "prasárničku" jsme dostali chuť včera po výšlapu na kole. Takové křupavé bramboráky zalité studeným pivečkem jsou moooc dobrá vzpruha :) Takže nejdůležitějším krokem je dát včas chladit dobré pivo :)))


Časové ingredience: příprava 30min a 20-30min smažení

Ingredience pro 2-3 osoby: 
  • 750 g oloupaných brambor
  • 75 g čerstvého tvarohu ( né ve vaničce, "těsto" by bylo příliš řídké )
  • 75 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 3-4 stroužky prolisovaného  česneku ( dle chuti )
  • majoránka
  • 1-2 lžičky drceného kmínu
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení  ( nejlepší je klasický rafinovaný slun.olej , ten se nepřepaluje )
Brambory oloupeme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nastrouháme je na hrubším struhadle, budou tak víc křupat! Vždy, musíme každou nastrouhanou bramboru pořádně osušit, abychom neměli bahňaté placičky. Brambory dáme do větší mísy, přisypeme mouku, vejce, tvaroh, majoránku, česnek, sůl, pepř a kmín... Nedá se nic dělat, teď vykasat rukávy a pořádně promnout rukama, aby se všechny ingredience spojily.  Koření a sůl musíte podle chuti, nejlepší je vždy malinkatý kus hodit na pánev a ochutnat, popřípadě přidat co je třeba a teprve až budete spokojení smažit větší bramboráky.


Na pánev nalijeme trochu oleje a necháme dobře rozpálit. Lžící nebo vařečkou dáme na pánev hroudu "těsta" a rozplácneme na placku, tu osmažíme dozlatova z obou stran. No a je hotovo, pokud chcete mít na duši trochu lepší pocit, můžete přebytečný tuk odsát papírovou utěrkou. Nalijeme studené pivečko a už si jen pochutnáváme.

Dobrou chuť

Komentáře

  1. uuu ještě to pivo jak je zatím! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Prima inspirace na dnešní večeři...:))), mám i tvaroh, tak je rozhodnuto! Mám bramboráčky moc ráda, díky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mnam, bramboracky muzu v jakekoliv podobe :)

    OdpovědětVymazat
  4. dobrý nápad, to by ma nenapadlo pridať tvaroh, dík za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to napoprvé taky přišlo divné,ale teď je mám radši než klasické, mohou se ještě podávat s ochucenou zakysanou smetanou ( smetana, pažitka, pepř a sůl )

      Vymazat
  5. Máme nový džbán na pivo, máme načatou kostku tvaroh a máme brambory. Co nám tedy brání? :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No myslím , že nic :) hmm pivečko ve džbánku to bude vypadat krásně, a ještě to vše servírovat na zahradě...to by byla náádhera :))

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky