Bruschetta s mozzarellou a konopným olejem
V těchto vedrech se nedá snad jíst nic kromě lehkých a hlavně studených jednohubek, salátů a podobně. Takže jsem si trochu pohrála s klasickou rajčatovou bruschettou, kterou znáte určitě všichni a vylepšila jsem jí a udělala z ní sytější a přesto fresh večeři na letní večery :) Hlavní zajímavou změnou je výměna klasického olivového oleje za Olej konopný. Rozdíl je nejen chuťový ( bruschetta má jemnou oříškovou příchuť ) ,ale hlavně i přínos pro zdraví je vyšší, jelikož konopný olej je velmi bohatý na Omega 3 a vitamíny, takže určitě tuhle změnu vyzkoušejte.
Ingredience:
Ingredience:
- velmi zralá rajčata, ideálně ze zahrádky nebo farmářská ( pokud nejsou tak cherry )
- citronová kůra ze dvou citronů
- konopný Bohemia olej
- čerstvá bazalka, nasekaná na drobno
- sůl
- pepř
- ideálně den staré bílé pečivo
- jeden stroužek česneku
- mozzarella
Nejprve si nakrájíme pečivo na plátky a nasucho opečeme. Poté jemně potřeme stroužkem česneku a zakapeme trochou konopného oleje. Teď máme ideálně připravené bruschetty. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s lžící konopného oleje, trochu osolíme, opepříme, přidáme bazalku a kůru z citronu. Výsledná směs má být lehce slaná a trochu pikantní s čerstvou vůní citronu. Tuto směs poklademe na připravené bruschetty a navrch dáme kousek mozzarelly, zakápneme opět trochou konopného olej a můžeme ozdobit bazalkou.
Dobrou chuť
mňam toto milujem! konopný olej som na bruscetu ešte neskúšala, určite to pridá na chuti :)
OdpovědětVymazatUdělá to mnohem zajímavější chuť a navíc bude večeře hned o něco zdravější :)
OdpovědětVymazatVypadá to k nakousnutí, hned bych si dala jednu porci =)
OdpovědětVymazatDíky :)
OdpovědětVymazat