Citronové těstoviny s bazalkou

Tenhle letní recept potěší všechny milovníky lehkých a hodně svěžích jídel, hodí se ideálně do parného léta, nejen svou chutí,ale hlavně časovou nenáročností. Z těstovin se hodí na tento recept všechny druhy, které jsou tenké a dlouhé. My zvolili Spagetti.


Ingredience pro dvě osoby:

  • kůra z jednoho citronu
  • čerstvá bazalka
  • 200 g těstovin
  • šťáva z citronu ( množství dle chuti )
  • ricotta 
  • nastrouhaný sýr pecorino asi dvě menší hrsti plus něco navrch
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř

Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny , kterou nezapomeňte pořádně osolit. Nyní si nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu,také si nastrouháme pecorino ať máme vše připravené, recept je bleskový tak nesmí nic zdržovat. Když máme těstoviny al dente, vhodíme je na rozpálenou pánev s lžící olivového oleje, ihned vypneme a přidáme trochu ricotty, nastrouhaný sýr, šťávu z citronu i kůru a bazalku, vše rychle promícháme s trochou vody z těstovin ( je slaná a obsahuje škrob z těstovin, je tedy mnohem lepší než jen obyčejná horká voda ),která naředí omáčku a dochutíme solí a pepřem. Vše musí proběhnout do dvou tří minut, aby těstoviny nebyly rozvařené!! Je to rychlovka jen zamícháme a je to. Výsledná chuť má být krémová a lehce slaná díky sýrům a hodně svěží díky bazalce a citronové šťávě. 


Dobrou chuť





Komentáře

Oblíbené příspěvky