Svačinka s arašídovým máslem

Tuhle dobrotu si naprosto zamilujete, má mnoho různých chutí, které společně vytváří opravdu zajímavý dezert, je plný vitamínů, minerálů a navíc je i sytý, takže klidně poslouží i místo oběda, nebo v menším provedení jako svačinka, jak pro Vás do práce tak i pro děti do školy. Příprava je snadná a zvládnou jí opravdu všichni. V lednici vydrží maximálně dva dny.


Ingredience:

  • dvě hrsti nesolených arašídů
  • arašídový olej Bohemia ( hodí se do domácího másla nejlépe, zvýrazní krásně chuť arašídů )
  • hrst loupaných mandlí
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky agávového sirupu
  • dvě hrsti kuskusu 
  • cca 250 ml horkého mléka + třtinový cukr
  • bílý jogurt , jeden kelímek 150-200 g
  • čerstvé jahody , asi hrst
  • 4 lžíce chia semínek

Nejprve si zalijeme v misce kuskus horkým oslazeným mlékem podle naší chuti a přiklopíme pokličkou. Poté se vrhneme na domácí ořechové máslo. Do mixéru dáme arašídy i mandle a mixujeme dokud nám nevznikne hladká , pouze lehce křupavá pasta. Poté přidáme lžící až dvě arašídového kvalitního oleje a špetku soli, opět promixujeme. Když má máslo ideální konzistenci máme hotovo. Olej se zde přidává ze dvou důvodů, zlepší a zintenzivní chuť arašídů a máslo nebude tak extrémně husté a půjde s ním lépe pracovat. 


Nyní si promixujeme i jahody na kašičku,kterou zahustíme chia semínky.Můžeme i osladit, záleží na Vás jak sladký dezert chcete mít. Dáme odpočívat na hodinu do lednice, aby dostatečně nabobtnaly a z jahod budeme mít rázem domácí chia marmeládu. Kuskus už bude krásně měkký takže ho jen necháme vychladnout. 

Nyní stačí mít nějakou uzavíratelnou skleničku a vrstvíme, dospod dáme kuskus, uhladíme, na něj jogurt, vrstva ořechového másla a poslední vrstvička bude jahodová chia marmeláda. A je hotovo , ty chutě a konzistence jsou naprosto skvělé a navíc vypadá dobrota tak lákavě,že jsem se o ní chtě nechtě musela podělit i s kolegy v práci :))


Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky