Vynikající rajčatové pesto a bageta se sýrem provolone

Tenhle recept je takové 2 v 1 , nejen, že si společně připravíme skvělou bagetu s výborným italským sýrem Provolone, ale také si nachystáme vynikající pesto,které si zamilujete a využijete ho v nejednom receptu, já si to tak zamilovala, že na špagety je to moje nejoblíbenější a v lednici mám vždy jednu malou skleničku do zásoby.




Ingredience na pesto:

  • sušená rajčata, doporučuji nenaložená v oleji, ta se na tento recept díky své pevnosti a masité chuti hodí ideálně, já kupuji na váhu v La Formaggerii, jsou krásně pevné, koupím kolik potřebuji a jsou akorát slané, před použitím je ideální propláchnout studenou vodou, jako všechna sušená rajčata, která nejsou v oleji, dvě hrsti
  • čerstvá petrželka, dvě hrsti
  • čerstvá bazalka, hrst
  • piniové oříšky, hrst
  • sůl
  • kvalitní olivový olej, množství aby vznikla ideální konzistence
  • citronová kůra, cca ze dvou citronů
  • jeden stroužek česneku

Všechny suroviny společně umixujeme do ideální konzistence, chvilinku to zabere, rajčata jdou ztuha. Poté dochutíme solí. Ta chuť je jak koncentrace léta :) prostě masitost rajčat, svěžest citronové kůry a bylinky, to je taková dobrota!!



Ingredience na bagetku:
  • pečivo 
  • cuketa
  • lilek
  • sýr provolone, opět seženete bez problémů v La Formaggerii
  • tymián
  • rozmarýn, nasekaný na jemno 
  • sůl
  • pepř

Nejprve si nakrájíme na tenké plátky lilek i cuketu, posolíme a necháme vypotit, tím zamezíme hořké chuti. Sýr si nakrájíme také ne tenčí plátky. Nyní si ochutíme zeleninu troškou olivového oleje a na jemno nasekanými bylinkami - rozmarýn + tymián. Stačí trochu , bylinky jsou  hodně výrazné. A zeleninu dáme opéct na gril z obou stran pěkně dozlatova. Ke konci na gril dáme i pečivo, aby se trochu prohřálo. Nyní si předehřejeme troubu na gril + horkovzduch, nebo pokud máte na venkovním grilu poklop je to vyřešené :) Pečivo sundejte z grilu a na spodní stranu dejte lžičku nebo dvě pesta. Na to poskládejte plátky zeleniny a navrch několik plátků pečiva a dejte zapéct dokud se sýr pěkně nerozpustí, pak přiklopíme druhou polovinou pečiva a už si jen vychutnáváme spojení grilované zeleniny a dokonalého pesta.


Dobrou chuť


Komentáře

Oblíbené příspěvky