Máslové sušenky s polentou

Také máte rádi jednoduché a rychlé věci,které jsou navíc nepřekonatelně dobré a bohužel i návykové? Tak tu pro Vás jeden takový recept mám. Pokud Vám chutnají máslové sušenky,ale chcete trochu změnu , určitě musíte zkusit tyhle s polentou. Jsou křupavější a chuťově mnohem zajímavější.


Jedno je však dost důležité a to máslo,které použijete. Klasické běžně dostupné ,nedodá sušenkám tak silnou chuť jako,když koupíte farmářské pěkně poctivé máslo. Já ,ale na farmářské trhy nechodím tak často jak bych chtěla, letos se mi to opravdu málokdy povedlo, takže doporučuji prodejny La Formaggeria, kde mají čerstvé máslo vždycky a chutná stejně. Cenově je buď stejné nebo levnější, už sem nějakou dobu nekoupila na trhu, takže si cenou nejsem jistá. Mě vyhovuje, že ho v těchto italských prodejnou seženu vždycky, prostě se na to mohu spolehnout, což mi dost vyhovuje...jsem holt asi moc pohodlná :)


No a zpět k sušenkám, kromě másla potřebujete jen pár surovin a recept je tak snadný, že Vám mohou pomoct i děti.



Ingredience na cca 4 plechy:

  • 200 g změklého másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 300 g instantní polenty
  • 100 g hladké mouky
  • kůra z jednoho citronu ( můžete vyzkoušet i vanilkový lusk, což je také moc dobré nebo pomerančovou kůru )
  • špetka soli
  • 2 vajíčka
  • 1 žloutek
Prostě a jednoduše smíchejte všechny suroviny dohromady ve vláčné těsto,které pro lepší manipulaci dejte na půl hodinky zabalené ve folii do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 190°C a plechy vyložte pečícím papírem. Z těsta vyválejte malé kuličky,které na plechu prsty vytvarujte v placku, nemějte starost s tvarem nebo dokonalostí. jedna se jedná o venkovské italské sušenky a za druhé se v troubě stejně trochu roztečou, takže jen sušenky nedávejte tolik vedle sebe. Nebojte po jednom plechu vychytáte kolik jich na plech můžete dát a jak daleko od sebe.


Pečeme dozlatova cca 10 minut, záleží na velikosti sušenek. Poté nechte zcela vychladnout a už si jen vychutnejte skvělou chuť. Pro jsou tohle ideální sušenky ke kávě. Dva kousky úplně uspokojí chuť na sladké a namočené v kafíčku jsou prostě lahůdka. V Itálie se tyhle venkovské sušenky podávají ke kávě nebo čaji, poté k dezertům z krému mascarpone nebo k zmrzlinovým pohárům apod. 


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky