Luxusní snídaně s hráškem, vajíčkem a prosciuttem

Líné sobotní snídaně to je moje, většinou mám i chuť na něco teplého, slaného a pořádně výživného..A tohle je absolutní lahůdka! Ztracené krémové vejce, kvalitní tence nakrájená šunka a máslový hrášek...ještě teď se mi sbíhají sliny..




Ingredience pro dvě osoby:


  • dvě čerstvá vajíčka
  • dvě velké hrsti mražené hrášku
  • kousek másla
  • kvalitní na tenké plátky nakrájenou šunku Prosciutto, já dostala na ochutnání z La Formagerrie a takhle úžasně tence nakrájenou šunku s vynikající chutí jsem ještě neměla, upřímně měli jsme co dělat abychom jí nesnědli jen tak! Moc doporučuji, uzeniny mají snad ještě lepší než sýry :D 
  • sůl
  • pepř
  • světlé pečivo


Nejprve si nachystáme pečivo, pěkně rozřízneme čerstvé měkké pečivo, nebo můžete i lehce opéct, to už nechám na vás. V hrnci dáme vařit vodu a nachystáme si tajný rychlý fígl na ztracená vejce pro všechny co nemají trpělivost stejně jako já : ve zkratce, do misky dáme potravinovou folii, tu vymažeme troškou olivového oleje, do ní rozklepneme čerstvé vajíčko, folii okolo utáhneme , převážeme provázkem z folie a dáme na cca 3-4 minuty vařit do vody, pak jen odkrojíme folii a je hotovo :) 


Ještě než ale budeme dávat vajíčka vařit musíme si nachystat hrášek, aby vše časově vycházelo. Do hrnce dáme rozehřát větší kousek másla a na něj nasypeme hrášek, jakmile hrášek aspoň trochu změkne , vhodíme do vařící vody vajíčka. Hrášek by měl být rychle hotový, poté ho jen osolíme a opepříme a lehce rozmačkáme. Navrstvíme na pečivo, na hrášek dáme plátky šunky a navrch pěkně posadíme vajíčko , které lehce nařízneme a celé ještě trochu osolíme a opepříme. Rychle podáváme. 

Dobrou chuť



Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky